Tel. 06 - 1042 5096

Nieuws

 

28/3/2017: Nieuwe zender (demo): Fishing & Hunting

Vanaf dinsdag 28 maart vindt u op kanaalnummer 92 de nieuwe zender Fishing & Hunting. Deze zender wordt gedurende een demonstratieperiode van 6 maanden beschikbaar gesteld voor alle klanten van CanalDigitaal vanaf het Basis-pakket. 

Ook klanten met het Recreatie-pakket kunnen naar Fishing & Hunting kijken. 

Vindt u de zender vanaf woensdag nog niet terug in uw zenderlijst? Laad deze dan even opnieuw in via het gebruikersmenu van uw ontvanger.

Bron: C+


28/3/2017: Zender van de maand april: Cartoon Network

In de maand april is Cartoon Network zender van de maand. Vanaf dinsdag 4 april kunnen alle klanten van CanalDigitaal deze zender bekijken op Kanaal 42. 

Bron: C+


9/3/2017: Zender ONS gaat verhuizen

Op 28 maart verhuist de zender ONS (het voormalige NostalgieNet). Klanten die gebruik maken van de automatische zenderlijst-updates van CanalDigitaal kijken nu al naar de zender op de nieuwe positie. Je hoeft dus zelf niets te wijzigen. De zender blijft onveranderd aangeboden worden via kanaalnummer 55.

Laad je zenders handmatig in uw ontvanger in? Gebruik dan de volgende gegevens om naar ONS te kijken op de nieuwe uitzendpositie: 

ASTRA 23,5 – 11.739 – V – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK

Vanaf 28 maart zul je geen beeld meer hebben op deze zender op de oude uitzendpositie.

Bron: C+


Regiozenders na 1 juli – 2016

Bij CanalDigitaal zijn de regionale zenders Omrop Fryslân, RTV Oost, Omroep Gelderland en RTV Noord ook na 1 juli te zien, echter hiervoor heeft u minimaal het basis pakket HD  nodig.

Beschikt u al over een Basis-pakket, RecreatieBasis-pakket en Basis-pakket op extra kaarten, dan behoudt u beeld op de regionale zenders.

Bron: C+


RTL 4 en SBS6 uit de lucht?

In augustus stopt CanalDigitaal met enkele zenders uitzenden in SD. Na achtereenvolgens RTL 7, Net5, NPO 3 en RTL 5 is nu de beurt aan de SD-zenders van RTL 4 en SBS6.
Vanaf 14 juni verschijnt op deze zender tekst in beeld. Dit om aan te geven dat uitzendingen van deze zenders in SD-kwaliteit vanaf 17 augustus niet meer te zien zijn.

Voor deze SD-zenders gaat het beeld 17 augustus letterlijk op zwart. Ze zijn vanaf dat moment alleen nog in HD-kwaliteit te bekijken.

U heeft dus nog even om de over te stappen op een HD-pakket Voorkom dat u RTL 4 en SBS6 straks mist en stap snel over op HD.We blijven onze klanten wijzen op de afschakeling van de SD-kanalen. Zo krijgen ze nu tekst in beeld op de SD-zenders van NPO 3 en RTL 5.
Afschakeling SD zenders

Deze zenders kunnen ze nog tot 17 mei in deze kwaliteit bekijken daarna gaat ook voor deze SD-zenders het beeld op zwart.

Klanten hebben dus nog enkele weken de tijd om de HD-zenderlijst in te laden en/of over te stappen op een HD-pakket. In de loop van dit jaar komen ook de SD-zenders van NPO 1, NPO 2, RTL 4 en SBS 6 te vervallen.

ter info : Geen beeld op Comedy Central?
In december 2015 is deze zender van positie gewijzigd. Wilt u Comedy Central kijken, laad dan de laatste HD-zenderlijst in óf voeg Comedy Central op de huidige uitzendpositie handmatig toe:  ASTRA 19,2 – 11.973 – V – 27.500 – 3/4 – DVBS – QPSK


CanalDigitaal stopt in 2016 met doorgeven van de populaire Nederlandse zenders in SD-kwaliteit (via de satelliet ASTRA 19,2 oost).

Aan zenderpakketten die alleen beschikten over SD-versies van deze Nederlandse zenders (NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5 ) zijn eind 2015 al de HD-versies toegevoegd. Deze zijn te ontvangen via ASTRA 23,5 oost.

Om straks geen programma te missen en geen meldingen te krijgen, raden wij u aan om zo snel mogelijk de SD-zenderlijst te vervangen door de HD-zenderlijst.

Blijft u naar de SD-zenderlijst kijken, dan krijgt u dit jaar meldingen te zien die door uw tv-beeld lopen, anderhalve maand later gevolgd door een stilstaand beeld met tekst en vervolgens een zwart beeld.

Hieronder ziet u wanneer u geen beeld meer heeft op de SD-zenders:

Zenders: Start melding:
(tekst in beeld)
Start stilstaand beeld:
(geen reguliere uitzendingen meer te zien)
RTL 7 en Net5 9 februari 2016 22 maart 2016
NPO 3 en RTL 5 5 april 2016 17 mei 2016

*Planning onder voorbehoud

Om gebruik te kunnen maken van de HD-zenderlijst, heeft u een HD ontvanger en Duo- of Triple-LNB nodig.

Genoemde apparatuur is  bij ons  verkrijgbaar, kijk  daarvoor  bij  “satelliet “.

Bron: C+


Zenderwijzigingen juli: Mezzo en Motors TV in HD, Eurosport 2 in SD

 

Vanaf 1 juli zijn de zenders Mezzo (te zien vanaf FamilieHD) en Motors TV (te zien vanaf EntertainmentHD) in HD te zien.
De SD-versies van deze zenders zijn niet meer beschikbaar.
Ook is er een beveiliging op Mezzo HD en Motors TV HD geactiveerd, waardoor beide zenders vanaf 1 juli alleen nog met een Philips-/M7-satellietontvanger en het nieuwste type CI-module met het witte etiket te bekijken zijn.  Uitgave Film1Sport1-gids stopt deze zomer

Mezzo HD en Motors TV HD kunt u vanaf 1 juli alleen nog bekijken met:

  • Philips DSR7121
  • Philips/M7 DSR7141
  • Philips DSR8121
  • Philips/M7 DSR8141
  • M7 SAT801
  • CI-module met het witte etiket

 

Bron : Cd


 

Nieuwe zenderlijst 2 Juni 2015

Vanaf 2 juni 2015 biedt CanalDigitaal nieuwe zenderlijsten aan (zowel de HD- als de SD-lijst wordt daarmee vervangen).

Ontvangers van de merken M7, Philips en een groot aantal andere ontvangers laden nieuwe zenderlijsten automatisch in. Heeft u een ontvanger waarbij de zenderlijst handmatig moet worden vervangen?

De meest voorkomende optie is dan om in het menu te gaan, installatie en dan cd-zenders snelzoeken te gebruiken.
Lukt het u nog steeds niet?
MW-Computers kan u mogelijkerwijze voor een gering bedrag hiermee verder helpen, wandel gerust bij ons binnen.

In juni is Eurosport 2 zender van de maand bij CanalDigitaal. Eurosport 2 (met Benelux-programmering) is de hele maand te zien via de evenementenzender (kanaal 13 in uw zenderlijst). Wilt u de evenementenzender handmatig inladen, gebruik dan de volgende gegevens: ASTRA 23,5 – 11.914 – H – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK.

De zenders Een en Canvas in SD worden niet meer aangeboden door CanalDigitaal. In uw zenderlijst vindt u Eén HD en Canvas HD op de kanalen 15 en 16. U heeft een HD-ontvanger en een dubbele ontvangstkop (Duo-LNB) nodig om de zenders te kunnen bekijken. Eén HD en Canvas HD voegt u indien nodig handmatig toe met de volgende gegevens: ASTRA 23,5 – 12.187 – H – 27.500 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK.

De zender Travel Channel HD is gestopt met uitzenden vanaf de oude uitzendpositie. Als u de zender op de nieuwe uitzendfrequentie handmatig wilt toevoegen, gebruikt u de volgende gegevens: ASTRA 23,5 – 11.914 – H – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK.

Halverwege deze maand kunt u opnieuw nieuwe zenderlijsten verwachten. Meer informatie volgt nog.


 

2 Satellieten

Een aantal tv- en radiozenders verhuist naar een andere satelliet. Veel zenders worden nu al uitgezonden via deze tweede satelliet, die op 23,5 graden oost te ontvangen is. Met een dubbele of driedubbele ontvangstkop bent u er zeker van dat u alle CanalDigitaal-zenders uit uw pakket blijft ontvangen.

Veelgestelde vragen

Waarom krijgen steeds meer zenders een update naar MPEG4?
MPEG4 is een opwaardering van het digitale tv signaal. Het combineert een scherper beeld met minder ruimte op de satelliet-transponder. Zo krijgt u een betere beeldkwaliteit en blijft de bandbreedte beperkt.

Hoeveel kost de nieuwe apparatuur?
Van af € 74.95 is er al een HD – ontvanger voor u. (mwc)

Moet ik de apparatuur zelf installeren?

U kunt ervoor kiezen de apparatuur zelf te installeren, maar u kunt dit ook door de satellietspecialist – MW-COMPUTERS –  laten doen. (mwc)

Hoe moet ik bestellen?
Bel ons gerust op  ( 024-3482803 ) of kom even aan, wij zullen u adviseren. (mwc)
Moet ik een nieuwe tv kopen?
Nee, u heeft geen nieuwe tv nodig. Onze HD-ontvanger werkt met alle televisies die beschikken over een HDMI- of Scart-aansluiting. Voor de beste beeld- en geluidskwaliteit kijkt u wel naar een Full HD of HD-Ready toestel.

Schakelen er meer zenders over naar MPEG4 in de toekomst?
Ja, het komend jaar zullen maar liefst 10 zenders overschakelen naar MPEG4.

Als ik niets doe, verlies ik dan mijn zenders?
Afhankelijk van de apparatuur die u gebruikt kan het zijn dat u zenders gaat missen. Met een HD-ontvanger en een dubbele ontvangstkop (DUO- of Triple-LNB) blijft u alle CanalDigitaal-zenders ontvangen.

Heb ik voor elke tv waarop ik kijk nieuwe apparatuur nodig?
Voor elke tv waarop u kijkt met een CanalDigitaal abonnement (hoofdsmartcard of extra smartcards), heeft u een HD-ontvanger nodig om MPEG4 en HD te kunnen kijken.

Heeft u al een HD-ontvanger en DUO- of Triple-LNB, maar geen beeld?
Controleer of u de HD-zenderlijst gebruikt (bij deze lijst staan alle HD-zenders vooraan). Gebruik de HD-zenderlijst alleen als u ook een abonnement heeft op het HDTV-pakket. Heeft u apparatuur van ons in bruikleen, dan maakt het HDTV-pakket onderdeel uit van uw abonnement. Heeft u geen abonnement op het HDTV-pakket, laad dan de SD zenderlijst (opnieuw) in.

Bron@canaldigitaal & mw-computers

Nieuws December / januari

In tegenstelling tot eerdere berichten, blijft Omroep Zeeland via de satelliet met CanalDigitaal te bekijken. De zender blijft beschikbaar voor klanten met het Basis(HD)-pakket, het FamilieHD-pakket, het EntertainmentHD-pakket en het TopHD-pakket. Voor meer informatie over Omroep Zeeland en de doorgifte via de satelliet: http://www.omroepzeeland.nl/satelliet.

Nieuwe zender SBS9 m.i.v. 1 januari 2015

Per 1 januari 2015 wordt de nieuwe zender SBS9 wordt toegevoegd aan het zenderaanbod van CanalDigitaal. Deze zender is te zien voor klanten met het BasisHD-pakket, het FamilieHD-pakket, het EntertainmentHD-pakket en TopHD-pakket.

SBS9 wordt een zender met veel films en series uit binnen- en buitenland. De programmering biedt elke dag een ander thema. Elke avond wordt om 20.30 uur een film uitgezonden. Op maandag is het thema variatie, dinsdag komedie, woensdag actie, donderdag drama, vrijdag familie, zaterdag spanning en zondag romantiek.

Met grote Amerikaanse partijen als Disney, Warner en Universal zijn overeenkomsten voor het uitzenden van de beste films gesloten. Daarnaast zijn er ook nieuwe series als Blue Bloods. Als ook nieuwe afleveringen van bestaande series als The Good Wife en herhalingen van de Nederlandse dramaserie Danni Lowinski te zien.

Zenderwijzigingen 6 januari 2015

CanalDigitaal biedt op 6 januari 2015 een nieuwe geforceerde zenderlijsten aan (zowel de HD-versie als de SD). Ontvangers van de merken M7, Philips en een groot aantal andere ontvangers laden nieuwe zenderlijsten automatisch in.

Heeft u een ontvanger waarbij de zenderlijst handmatig moet worden vervangen en lukt  het  u niet?  Wij kunnen in de meeste gevallen uw ontvanger  afstellen.
Overzicht van de wijzigingen

Op 6 januari 2015 wordt de uitzendtechniek voor een groot aantal radiozenders gewijzigd. U heeft vanaf dat moment een HD-ontvanger nodig om de radiozenders te kunnen blijven beluisteren.

Het gaat om de volgende radiozenders:

100% NL, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Classic FM, Radio 10, Radio 538, Radio Gelderland, Radio Oost, Radio Veronica, Sky Radio, Slam! FM, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 3, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6 en FunX.

Voor de volgende TV-zenders wordt de uitzendtechniek aangepast:

Omroep Brabant (uitzendtijden: 06.00-00.00 uur), TV West (uitzendtijden: 06.00-00.00 uur), Omrop Fryslân, TV Drenthe, TV Gelderland, TV Noord, TV Oost, Hustler HD (uitzendtijden: 00.00-06.00 uur), Comedy Central, Discovery Channel, Eurosport SD, Fine Living, Food Network.

Voor bovenstaande zenders geldt dat ze al werden uitgezonden in mpeg4-codering. Dit betekent dat u een HD-ontvanger nodig heeft om ze te kunnen bekijken.

Merkt u na het inladen van de zenderlijst dat de ontvangstkwaliteit van deze TV-zenders is verminderd?

Controleer dan of uw schotelantenne nog helemaal goed uitgericht staat ! Als dat niet  het  geval blijkt dan kunnen wij dat  perfect  voor u uitrichten.

Bron : Cd+ / Cursief: MW-Computers


NL 1, 2, en 3 stoppen met SD uitzendingen

Publieke omroep in 2014 niet meer gratis via satellietnl1

Op dit moment zijn de zenders van de Nederlandse publieke omroep (NPO) in combinatie met een geregistreerde CanalDigitaal smartcard gratis via de satelliet te bekijken. Als gevolg van bezuinigingen bij de publieke omroep en een veranderend medialandschap komt hier verandering in. En zullen de Nederlandse publieke omroepen met ingang van 1 augustus 2014 niet meer gratis via de satelliet te bekijken zijn. De NPO zenders blijven te ontvangen met een betaald zenderpakket (abonnement).

NPO moet bezuinigen De NPO betaalt op dit moment voor de doorgifte van haar zenders via de satelliet. Deze overeenkomst loopt op 1 augustus af. Omdat de NPO moet bezuinigen en omdat het medialandschap is veranderd, wil de NPO niet meer betalen voor doorgifte via de satelliet.

Tot 1 augustus 2014 kunnen klanten met een geregistreerde CanalDigitaal smartcard gratis kijken naar de zenders van de NPO.

Zodra meer informatie over dit onderwerp bekend is, zullen we dit plaatsen op de pagina canaldigitaal.nl/npo. Hier kunt u ook uw gegevens achterlaten, zodat het mogelijk is u binnen enkele maanden een passend aanbod te doen.

Veelgestelde vragen

Op dit moment ontvang ik met mijn smartcard en satellietontvanger gratis Nederland 1, 2 en 3. Moet ik hiervoor in de toekomst gaan betalen? Tot 1 augustus 2014 heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een contract met CanalDigitaal dat gratis doorgifte van Nederland 1, 2 en 3 via de satelliet garandeert. Dit contract loopt tot 1 augustus 2014 en NPO heeft besloten niet langer de gratis doorgifte van Nederland 1, 2 en 3 te financieren. De zenders zullen daarom van 1 augustus deel uitmaken van een jaarabonnement of een abonnement voor het recreatieseizoen.

Waarom moet ik gaan betalen voor de ontvangst van Nederland 1, 2 en 3 via de satelliet?

Tot nu toe heeft de NPO CanalDigitaal betaald voor de gratis doorgifte van Nederland 1, 2 en 3. Dit vindt zijn oorsprong in midden jaren ‘80 toen het medialandschap er heel anders uit zag. Naast de antenne op het dak deden in die tijd de kabel en satelliet hun intrede. De NPO was van mening dat Nederland 1, 2 en 3 via alle distributiekanalen beschikbaar moest zijn. En dat kon toen alleen door de aanbieder van satelliet-tv te betalen.

Inmiddels is de situatie veranderd: • Er zijn veel meer distributiekanalen: kabel, IPTV, internet, satelliet en digitale ether (DVB-T). • De NPO moet flink bezuinigen. Zij kunnen hun geld maar een keer uitgeven, dus kijken ze naar de diensten waarop ze kunnen besparen. • Het contract dat gratis doorgifte van Nederland 1, 2 en 3 garandeert via de satelliet loopt af en NPO heeft besloten het contract niet te verlengen.

CanalDigitaal zal de verspreiding van Nederland 1, 2 en 3 voor eigen rekening nemen. De kanalen zijn vanaf 1 augustus 2014 voortaan onderdeel van een betaald zenderpakket (abonnement).

Per wanneer moet ik gaan betalen voor de ontvangst van Nederland 1, 2 en 3?
Het contract dat CanalDigitaal met de NPO heeft loopt af op 1 augustus. Tot die datum zijn de nationale zenders nog gratis beschikbaar.


 

Vanaf 7 januari 2014 worden de regionale tv-zenders TV Oost, TV Gelderland en Omrop Fryslân doorgegeven met een nieuwe coderingstechniek (MPEG4).

De regionale zenders worden al langer doorgegeven via de tweede satelliet, ASTRA 3 op 23,5 graden Oost. Met een dubbele ontvangstkop aan uw schotel (DUO- of Triple-LNB) ontvangt u het signaal van deze satelliet.afb1

Heeft u een HD-satellietontvanger en een dubbele/trippel ontvangstkop aan uw schotel en kunt u na 7 januari 2014 de drie regionale zenders niet goed ontvangen? Controleer dan of uw schotel nog goed uitgericht staat/geupdated is.